Законът, който е внесен, за удължаване на действието на сегашния бюджет

...
Законът, който е внесен, за удължаване на действието на сегашния бюджет
Коментари Харесай

Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и президентът да кажат на хората, че няма да има увеличение на пенсии и заплати

Законът, който е импортиран, за удължение на действието на настоящия бюджет замразява всички заплати, всички обществени заплащания, всички пенсии, всички помощи и заплащания, които се дават на бизнеса. Това е безразсъдно на база на растящата инфлация. Ако не се образува нов кабинет, този бюджет ще би трябвало да работи до 30 юни.

Това съобщи в коридорите на Народното събрание съпредседателят на " ", който разяснява изявлението на служебния финансов министър Росица Велкова. 

" Абсолютно безразсъдно е да се употребява бюджета от тази година до края на юни следващата година. Това значи да се замразят всички обществени заплащания. Ако това е концепцията на ГЕРБ, Движение за права и свободи и президента, които явно бутат за този закон, да одитат при хората и да им кажат - би трябвало да се замразят всички заплати и обществени заплащания за идващите шест месеца ", добави той. 

" Г-жа Велкова е споделила, че няма по какъв начин да се усили минималната заплата, тъй като това не е закон за бюджета. Това, което е импортирано, е закон в, който има дати за удължение на параметри на настоящия бюджет. По-интересно е, че служебното държавно управление предвиждаше някакви големи дефицити при опазване на настоящите заплащания. Сега виждаме, че ни се предлага закон, който ще работи до юни следващата година, без да се усилва деффицита. Кое е вярното - че ще има огромен недостиг при опазване на настоящите заплащания или че този закон не може да работи до края на юни? Г-жа Велкова не отговори на този въпрос ", сподели още Василев.

  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР